Professio

klaszter header-pic-left

Támogatás

Projektazonosító: NYDOP-1.1.1/A-2008-0023
Projekt neve:
Győr és Győr környéki fémipari szakoktatási klaszter kialakítása és fejlesztése

Projekt leírás:
A Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter 2008. december 17-én az alapító tagok által közösen aláírt Konzorciumi szerződéssel vette kezdetét.
A klaszter célja a fémiparban tevékenykedő győri és Győr környéki vállalatok összefogása, versenyképességük javítása, a fémipari tevékenységekből adódó együttműködésen és közös képviseleten, érdekérvényesítésen keresztül, továbbá a szakemberhiány újszerű, innováción alapuló megoldása.
Szeretnénk visszaállítani a forgácsoló szakma becsületét, továbbá a piaci igényeink figyelembevételével biztosítani a megfelelő minőségű és mennyiségű szakember utánpótlást. Klaszterünkkel a képző iskolákkal együttműködve, a jelen kor technológiai követelményeinek figyelembevételével, közösen formáljuk az elméleti és gyakorlati oktatási anyagot. Mindezeken felül részt veszünk a szakoktatók szaktanárok ismereteinek fejlesztésében. A gyakorlati képzésekre tagvállalataink modern nemzetközi viszonylatban is versenyképes telephelyein nyújtunk lehetőséget. Diákjainknak tanulószerződés keretén belül biztosítjuk a gyakorlati képzést, illetve lehetőséget adunk a szakképzés befejezését követő továbbfoglalkoztatásra.
A célok elérése érdekében a klaszter szoros kapcsolatban áll Győr város, illetve a régió oktatási, képzési és munkaügyi intézményeivel.
A Klaszter 2009-ben támogatást nyert a Nyugat Dunántúli Operatív Program keretén belül meghirdetett induló klasztereknek szóló pályázaton, így a tagi hozzájárulásokon felül sikerült uniós forrásokat is bevonni a fent felsoroltak megvalósítására.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:


Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
9021 Győr, Szent István u. 10/a
Telefon: +36/96 520-200, Fax: +36/96 520-291
E-mail: kamara@gymskik.hu
Web: www.gymskik.hu

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft
9400 Sopron. Csatkai E. u. 6.
Tel.: +36/99 512-910, Fax: +36/99 512-919
titkarsag@westpa.hu
www.westpa.hu

Irányító hatóság:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
nfu@nfu.gov.hu
www.nfu.hu
info vonal: +36 40 638-638

Keresés

A döntés a Tied!


Kezedben a jövőd

pályaválasztási rövidfilmünk


English Deutsch